د
از آنجا كه نان باگت از آرد بيخته شده (بدون سبوس) پخته ميشود، سفيد و خوشطعم است. از باگتهاي كوتاهتر براي تهيه انواع ساندويچ استفاده ميكنند. همچنين ميتوان اين نان را برش زده و همراه با پنير يا مواد ديگر مصرف نمود. نوعي صبحانه سنتي در كشور فرانسه، از نانهاي باگت برش زده تهيه ميشود كه روي نان را با مربا پوشاندهاند و در كاسه محتوي قهوه يا شكلات داغ قرار ميدهند تا قبل مصرف كاملاً نرم شود.
د
از آنجا كه نان باگت از آرد بيخته شده (بدون سبوس) پخته ميشود، سفيد و خوشطعم است. از باگتهاي كوتاهتر براي تهيه انواع ساندويچ استفاده ميكنند. همچنين ميتوان اين نان را برش زده و همراه با پنير يا مواد ديگر مصرف نمود. نوعي صبحانه سنتي در كشور فرانسه، از نانهاي باگت برش زده تهيه ميشود كه روي نان را با مربا پوشاندهاند و در كاسه محتوي قهوه يا شكلات داغ قرار ميدهند تا قبل مصرف كاملاً نرم شود.
ورآمدن خمير نان
براي ورآمدن بيشتر خميرها، از خميرترش استفاده ميشود. خمير ترش، هيدرات كربن موجود در آرد و يا شكر را تخمير ميكند و گاز دياكسيدكربن توليد مينمايد. اين گاز سبب ترد شدن نان شده و عطر و طعم خوبي به آن ميدهد. همين امر، باعث ميشود كه نان راحتتر هضم گردد. از ديگر خواص خميرترش اين است كه نان را براي مدت زمان طولانيتري تازه نگه ميدارد.
در تهيه خمير، خميرترش را با ديگر مواد تشكيل دهنده خمير مخلوط نموده و خوب ورز ميدهند. سپس خمير را به كناري ميگذارند.( تا خمير، به اصطلاح استراحت كند) به تدريج حجم خمير زياد ميشود و پس از پايان يافتن اين فرايند، خمير را ميپزند. مدت زمان لازم براي ورآمدن خميرنان، كمتر از يك روز كامل ميباشد.
جهت آشنايي با روش تهيه نان همبرگر و همچنين خمير پيتزا به ساير مقالات بخش آشپزي ستاره مراجعه نماييد.
مواد لازم جهت تهيه نان باگت
1 عدد زرده تخم مرغ
1 قاشق غذا خوري شكر
1 قاشق غذا خوري آب
1 قاشق چاي خوري نمك
1 فنجان آب
1/5 قاشق چاي خوري مخمر نان ماشيني
1/2 فنجان آرد مخصوص نان
طرز تهيه نان باگت
1- درجه حرارت فر را روي 200 درجه سانتيگراد تنظيم كنيد و ظرف آبي را درون فر قرار دهيد. اين كار محيط فر را مرطوب نگه ميدارد و مانع از خشك شدن نانها ميشود.
2- شكر و مايهخمير را در ظرفي مخلوط كنيد و 1/2 پيمانه آب 43 درجه را روي آن بريزيد و در جاي نسبتا گرمي قرار دهيد تا عمل آيد. (منظور از آب 43 درجه اين است كه آب نه داغ باشد كه باعث كشته شدن مايهخمير شود و نه سرد باشد كه مايهخمير عمل نيايد.)
3- آرد را 3 مرتبه الك كنيد.
4- تخممرغ و نمك را به وسيله مفتول بزنيد تا از حالت لختگي درآيد.
5- آب، روغن و بكينگپودر را به تخممرغ اضافه كنيد.
6- در اين مرحله مايهخمير عمل آمده را به مخلوط بالا اضافه كنيد و آرد را آرام آرام به آن بيفزاييد تا حدي كه خمير به دست نچسبد. (از سنگين كردن خمير بپرهيزيد.)
7- خمير را ورز دهيد و يا صد مرتبه بكوبيد.
8- ظرف تميزي را به كمك مقدار كمي روغن چرب كنيد و خمير را درون آن قرار دهيد و روي آن را سلفون بكشيد و حدود 30 دقيقه استراحت دهيد تا حجم خمير دو برابر شود.
9- از خمير گلولههايي با اندازه مناسب جدا كرده و به فرم مطلوب درآوريد سپس در سيني قرار دهيد و روي خمير را بپوشانيد و مجددا 15 دقيقه استراحت دهيد.
10- در اين مرحله به كمك قلمو خمير را رومال ميكنيم. براي اين منظور 1 قاشق سوپخوري آرد را به اضافه 1/2 پيمانه آب روي حرارت ملايم قرار دهيد تا به غلظت مناسبي برسد سپس خمير را اصطلاحا رومال كنيد. اين كار باعث براق شدن نان ميشود. همچنين ميتوانيد سطح نانها را با كنجد تزيين كنيد.
11- خمير را به مدت 20 تا 30 دقيقه درون فر از قبل گرم شده قرار دهيد تا زماني كه رنگ نانها طلايي شود.
منبع: cookhow