سالاد سزار يكي از سالادهاي معروف و بسيار خوشمزه ايتاليايي است كه مثل ديگر غذاهاي ايتاليايي ( پاستا و پيتزا ) تقريبا در كل جهان شناخته شده است. اين سالاد با مواد مختلفي تهيه مي شود ، كه شما هم مي توانيد به سليقه خود برخي مواد را حذف و با مواد ديگري جايگزين كنيد.
طرز تهيه سالاد سزار
سالاد سزار هم از سالاد هاي مقوي و خوشمزه اي است كه يك وعده غذايي كامل به حساب مي آيد. اما سالاد سزار چيست؟ اين سالاد از انواع غذاهاي بينالمللي است كه به واسطهي نزديكي به ذائقهي ايراني و سادگي تهيه، در سالهاي اخير محبوبيت زيادي در سفرهي ايراني ها پيدا كرده.
مواد اصلي اين سالاد كه فكر كنم همه در موردش توافق دارن كاهو، نان، سينه مرغ،پنير پارمزان و سس سزار هست. نان سالاد سزار همون نان كروتان فرانسوي ها هست كه قبلاً آموزش داديم. با استفاده از نون تست ميتونيد خيلي راحت توي خونه تهيه ش كنيد. البته ديدم كه برندهايي مثل نان آوران به صورت آماده هم اين نون هاي ترد رو ميفروشن. ولي به نظرم زياد نون هاي آماده بيش از حد تست شدن و كمي سفت هستن. پس اگه خودتون تهيه كنيد بهتر هست.
مواد لازم براي سالاد سزار
-
- نان تست 4 عدد
- روغن زيتون 3 قاشق غذاخوري
- سينه مرغ 2 عدد
- رزماري 3 شاخه
- كاهو 1 عدد
- سير 3 حبه
- سركه سفيد 1 قاشق غذاخوري
- آب ليموي تازه 1 قاشق غذاخوري
- مايونز 5 قاشق غذاخوري
- پنير پارمزان 1/2 پيمانه
- نمك و فلفل به مقدار كافي
- سس خردل 1 قاشق چايخوري (اختياري)
طرز تهيه
ابتدا فيله هاي مرغ را در قابلمه اي مي گذاريم و تا چهار انگشت روي آنها آب مي ريزيم سپس يك عدد پياز متوسط را پوست مي گيريم ، مي شوييم و به صورت چهار قاچ خرد مي كنيم و در قابلمه مي ريزيم و كمي زرد چوبه نيز روي آن مي پاشيم
(اضافه كردم پياز و زردچوبه براي گرفتن بوي گوشت مرغ است)و روي حرارت متوسط اجازه مي دهيم تا فيله ها بپزند.(شما مي توانيد مرغ را با تابه هاي رژيمي گريل كنيد تا بپزد)پس از پخت فيله ها را روي تخته آشپزخانه مكعبي خرد مي كنيم.
تا پخت كامل فيله ها سس سالاد را آماده مي كنيم1 عدد از سير ها را پوست مي گيريم و مي شوييم و با رنده ريز رنده مي كنيم و داخل كاسه اي بزرگ مي ريزيم و سس مايونز،سس خردل و 2 قاشق از پنير پارميزان را به آن مي افزاييم
و ليمو را از وسط نصف مي كنيم و آب آن را به مواد داخل تابه اضافه مي كنيم و روي مواد سس نمك،فلفل سياه مي ريزيم و مواد را با قاشق يا هم زن خوب مخلوط مي كنيم تا يكدست شوند و فيله هاي خرد شده را اضافه مي كنيم
و مجددا مواد رو زير و رو مي كنيم تا فيله ها كاملا با سس آغشته شوند ، پس از اينكه مواد كاملا به سس آغشته شدند كاسه سس را در يخچال قرار مي دهيم. نان تست ها را روي تخته آشپزخانه با چاقو به صورت مربع هاي كوچك برش مي زنيم.
روغن زيتون را داخل تابه اي مي ريزيم و حرارت شعله را كم مي كنيم تا روغن داغ شود.باقيمانده سير را پوست مي گيريم و رنده مي كنيم ودر تابه مي ريزيم و تفت مي دهيم تا رنگ سير طلايي شود و بعد تابه را از روي حرارت بر مي داريم
و نان تست هاي برش زده را در تابه با سير و روغن زيتون تفت مي دهيم تا هم طعم دار شوند و هم كمي برشته شود و تغيير رنگ بدهد.كاهو ها را مي شوييم و روي تخته به تكه هاي بزرگ خرد مي كنيم(كاملا سليقه اي است مي توانيد ريز خرد كنيد)
ظرف مورد نظر تان را انتخاب مي كنيد و ابتدا كمي از كاهو هاي خرد شده را كف ظرف مي ريزيم و كاسه سس را از يخچال بيرون مي آوريم و باقي كاهو هاي خرد شده را داخل سس مي ريزيم و با قاشق مخلوط مي كنيم
و سس را روي كاهو هاي داخل ظرف سرو مي ريزيم و نان تست هاي تفت داده را نيز روي سس مي ريزيم و باقي پنير پارميزان را روي نان تست ها مي ريزيم و پودر گردو را روي تمام سطح سالاد مي پاشيم و از اين تركيب رنگي و طعم بي نظير لذت ببريد
نكاتي در مورد سالاد سزار :
- براي تهيه سس سالاد سزار از سس هزار جزيره هم ميتوانيد استفاده كنيد چون طعم خوبي دارد.
- شما ميتوانيد سير تازه از جاي پودر سير و نان تست را جاي نان سوخاري استفاده كنيد.
- خيار و هويج تركيب رنگي سالاد سزار را تغيير ميدهد و نبايد از آنها استفاده كرد.
- روي نان هاي تست خردشده سس نزنيد زيرا باعث نرم شدن تكه هاي نان شده و تردي نان ازبين ميرود.
- كاهو پيچ يا كاهوي رسمي مناسب ترين كاهو براي سالاد سزار است و بايد انها را درشت تر خرد كنيد.
- سالاد را با دست و به آرامي مخلوط كنيد. و در آخر پنير پارمسان رنده شده را رويش بريزيد.
- با توجه به ذائقه خودتان ميتوانيدافزودني هاي مناسب را به آن اضافه كنيد.
منبع: matbakh