طرز تهيه نان شيرمال

دستور تهيه انواع غذاهاي ايراني و خارجي

طرز تهيه نان شيرمال

۲۲ بازديد

نان شيرمال يكي از نون هاي خوشمزه ايه كه به روش هاي مختلف پخته ميشه. نان شيرمال خانگي با هر دستوري باشه به چيز ديگه هس. اين نون را مي تونين در وعده صبحانه يا ميان وعده ميل كرده يا در ماه رمضان در وعده سحر و افطار سرو كنيد. اگر نان شيرمالي با بافت بسيار نرم و پنبه اي ميخواين با ما همراه باشيد.

مواد لازم نان شيرمال

  • آرد سفيد :300 گرم
  • روغن مايع :1/3 پيمانه
  • پودر شكر :3/4پيمانه
  • زرده تخم مرغ :4 عدد
  • گلاب : 1/6 پيمانه
  • اسانس هل :3 قطره يا 1 قاشق چاي خوري
  • پودر هل و بكينگ پودر:1 قاشق چايخوري پر
  • آب زعفران :براي روي نان
  • زرده تخم مرغ :1 عدد
  • كنجد :براي روي نان

طرز تهيه نان شيرمال خانگي :

ابتدا نصف شير رو كه يك قاشق شكر اضافه كرده ايم ( شير ولرم باشد )مايه خمير رو روش ميريزيم و جاي گرم ميزاريم تا عمل كنه و بالا بياد .تقريبا ده دقيقه طول ميكشه تا عمل كنه.

مابقي شكر رو همراه با شير روي حرارت ميزاريم تا حدي كه فقط شكرمون حل بشه.و همراه با دو عدد تخم مرغ و كره و مايه خمير عمل اومده به آرد اضافه ميكنيم و كاملا ورز ميدهيم اگر ديديم خميرمون شل و چسبنده است كم كم آرد اضافه كنيد ولي اگر دستتون رو به آرد آغشته كنيد و خوب ورز بديد چسبندگيش از بين ميره.زياد آرد اضافه نكنيد كه خمير لطافتش رو از دست نده.خمير رو حسابي ورز بديد يا صد بار توي ظرف بكوبيد.

روي خمير رو بپوشونيد و در يه جاي نسبتا گرم بزاريد بمونه تا وقتي كه حجم خمير دو برابر بشه .تقريبا يك تا دو ساعت طول ميكشه. بعد از اين كه حجم خميرتون دو برابر شد پف خمير رو ميگيريم و دوباره ورز ميديم كشمش رو به خمير اضافه ميكنيم و بعد در قالبي كه كاغذ روغني انداختيم و كمي چرب كرديم به هر شكلي دوست داريم درمياريم.روي خمير را با مخلوطي از زرده تخم مرغ و زعفرون و يك قاشق شير رومال كردم.

دوباره به خمير يه استراحت نيم ساعته ديگه ميدم و بعد داخل فر از قبل گرم شده با درجه 200 و زمان تقريبا بيست دقيقه . دو سه دقيقه اخر گريل رو روشن كردم تا روش طلايي بشه داخل فر ظرف آب فراموش نشه .

نكات:

1)در صورت تمايل به خمير نان مقداري گردو يا كشمش اضافه كنيد.
2)بهتر است وسط خمير مقداري پوره خرما(مخلوط خرماي بدون پوست و كره)اضافه كنيد تا خوشمزه تر شود.
3)در زمان روشن كردن فر كاسه اي اب داخل فر قرار دهيد تا همزمان با گرم شدن فر ، رطوبت مناسبي نيز براي پخت نان ها ايجاد شود و نان ها خشك نشوند.

4) اگر مقدار آرد كم شد ، اندكي به آن اضافه كنيد تا در نهايت خمير شما چسبندگي نداشته باشد.

منبع:ashpazi20.wordpress

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.