طرز تهيه چند نوع پلوي مجلسي

دستور تهيه انواع غذاهاي ايراني و خارجي

طرز تهيه چند نوع پلوي مجلسي

۸۵ بازديد

طرز تهيه رشته پلو زعفراني با كشمش و خرما 

رشته پلو از تركيب شدن برنج و رشته پلويي درست مي شود.معمولا ايراني ها به طور مرسوم رشته پلو را در شب چهارشنبه سوري و ايام نوروز درست مي كنند.

رشته پلو بدون گوشت براي افرادي كه داراي رژيم گياه خواري هستند بسيار مناسب مي باشد.

 

رشته پلو

  

طرز تهيه رشته پلو زعفراني با كشمش و خرما 

رشته پلو از تركيب شدن برنج و رشته پلويي درست مي شود.معمولا ايراني ها به طور مرسوم رشته پلو را در شب چهارشنبه سوري و ايام نوروز درست مي كنند.

رشته پلو بدون گوشت براي افرادي كه داراي رژيم گياه خواري هستند بسيار مناسب مي باشد.

 

رشته پلو

 

مواد لازم رشته پلو مجلسي

  • برنج ايراني :2 پيمانه 
  • رشته پلويي قهوه اي رنگ:100 تا 150 گرم
  •  عدس:1 پيمانه
  •  كره حيواني :50 گرم
  • فيله مرغ :300 تا 500 گرم
  • زعفران آب شده:3 قاشق غذاخوري
  •  دارچين:1 قاشق غذاخوري
  • پياز سرخ شده :3 قاشق غذاخوري
  •  كشمش پلويي و خرما:نصف پيمانه 
  • نمك ، فلفل و روغن :به ميزان لازم

 نحوه پخت رشته پلو با مرغ

 برنج را آبكش ميكنيم و در حين آبكش شدن برنج زماني كه نيم پز است رشته پلويي و عدس را هم داخل آب برنج ميريزيم تا با هم مخلوط شوند و پخته شوند.

سپس برنج تركيب شده را آبكش ميكنيم . در ظرف مورد نظري كه ميخواهيم برنج را دم كنيم مقداري روغن ريخته و ته آن را با سيب زميني يا هر ته ديگي كه دوست داشتيد بچينيد.

و بعد برنج ها را با كف گير داخل قابلمه ميريزيم و بين برنج ها دارچين ميريزيم و روي حرارت قرار ميدهيم تا دم بكشد.

وقتي برنج دم كشيد مقداري از برنج را زعفراني كنيد و در ظرف مورد نظر بريزيد و با مرغ ، كشمش و خرما  روي برنج  يا لابه لاي آن بچينيد.

اگر بخواهيد رشته پلو را به صورت كته اي درست كنيد بايد ابتدا 2 پيمانه برنج را به همراه 3 پيمانه آب و مقدار كمي نمك و روغن در يك قابلمه بريزيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد.

بعد از اينكه آب به جوش آمد و مقداري از آب تبخير شد رشته ها را با برنج مخلوط كنيد و وقتي آب كاملا بخار شد روي در قابلمه يك دم كني بگذاريد و 45 دقيقه تا يك ساعت صبر كنيد تا رشته پلو دم بكشد.

نكاتي در تهيه رشته پلو

  • بخاطر اينكه رشته ها خيلي زود نرم و له ميشوند بايد به زماني كه رشته ها را داخل آب جوش ميريزيد دقت كنيد تا زياد از حد نجوشد.
  • خود رشته پلويي مقداري شوري دارد به همين دليل موقع مصرف بايد به ميزان مصرف نمك در غذا دقت كنيد.
  • رشته پلو را ميتوان با گوشت چرخ كرده، گوشت گوسفندي تكه اي و يا گوشت مرغ تهيه كرد و يا اصلا از گوشت استفاده نكرد.

نكات تكميلي در مورد رشته پلو

رشته پلو جزو پلو و چلو ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 10دقيقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت ميباشد .
رشته پلو را مي توانيد در وعده نهار - شام - سرو كنيد .
همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان سحري - افطار - ميل كرد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 4 نفر مناسب ميباشد .

 

مواد مورد نياز جهت تهيه عدس پلو

  • برنج :3 پيمانه
  • عدس :يك و نيم پيمانه
  • گوشت چرخ كرده :300 گرم
  • پياز داغ نگيني خرد شده:5 ق غ
  • كشمش پلويي :1 پيمانه
  • خرما :200 گرم
  • دارچين:2 قاشق غ
  • نمك ، روغن و زعفران آب كرده :به ميزان لازم 

 

طرز تهيه كامل عدس پلو مجلسي

برنج ها و عدس ها را بشوريد و اجازه دهيد تا چند ساعت خيس بخورند.

 

طرز تهيه كامل عدس پلو

براي شروع كار بهتر است 2 قابلمه پر از آب كنيد تا بجوش بيايد. يكي براي برنج و ديگري براي پخت عدس .

 

 

طرز تهيه عدس پلو با ترفند هاي خوشمزه

سپس 2 قاشق غذاخوري پياز داغ را با گوشت چرخ كرده مخلوط ميكنيم و بر روي حرارت قرار ميدهيم تا كاملا گوشت با پياز تفت داده شود و آب گوشت جمع شود و بعد با يك پيمانه آب در داخل گوشت اجازه ميدهيم تا گوشت با حرارت ملايم به مدت نيم ساعت بپزد.و بعد كمي دارچين و زعفران دم كرده را هم به گوشت اضافه ميكنيم.

 

طرز تهيه عدس پلو با طعمي فوق العاده

در مرحله بعد با 3 قاشق غذاخوري ديگر پياز داغ ها كشمش شسته شده را اضافه ميكنيم و با هم تفت ميدهيم . كشمش هم نبايد زياد تفت داده شود. در حين تفت دادن هم ميتوانيد كمي دارچين به آنها اضافه كنيد.

 

 

نحوه آماده كردن عدس پلوي مجلسي

 

خرما ها را هم از هسته در بياوريد و در 1 قاشق غذا خوري روغن تفت دهيد.

 

ترفند هاي خوشمزه كردن عدس پلو

در يك قابلمه آب جوش عدس ها را بريزيد تا نيم پز شوند و در يك قابلمه ديگر آب جوش برنج هاي شسته شده را بريزيد.

 

 

آموزش تهيه عدس پلو نذري و مجلسي

 

آب عدس را بعد از نيم پز شدن جدا كنيد و به برنج در حال جوش اضافه كنيد و هم بزنيد و بعد از نيم پز شده برنج در داخل آبكش بريزيد تا آب آن جدا شود.

 

 

 عدس پلو بدون گوشت 

 

در قابلمه اي كه ميخواهيد برنج را دم كنيد ته ديگ مورد نظرتان را با كمي روغن بچينيد و و برنج و عدس مخلوط شده را با كف گير وارد قابلمه كنيد و حرارت را كمي زياد كنيد تا برنج بخار كند و بعد كه برنج دم كشيد حرارت را كم كنيد و دم كني روي ن قرار دهيد تا 45 دقيقه كه پلو بپزد. هنگامي كه برنج آماده شد روي برنج را با گوشت چرخ كرده ، خرما و كشمش آماده شده تريين كنيد. و براي عزيزانتان صرف كنيد.

نكات طلايي در تهيه عدس پلو

  • از زعفران به اندازه كافي استفاده كنيد تا عدس پلو شما خوشرنگ و خوشمزه شود.
  • با استفاده از پودر تخم گشنيز و پودر زيره سبز به گوشت بوي زهم آن را مي گيرد و عدس پلو را خوشمزه تر مي كنيد.
  • براي تزيين عدس پلو از خرما، خلال پسته و خلال بادام نيز استفاده كنيد.
  • اگر بخواهيد عدس پلو را بدون گوشت،تهيه كنيد بايد مراحل تهيه مايه گوشت را حذف كنيد و بقيه مراحل را طبق دستور انجام دهيد.
  • براي تهيه عدس پلو با مرغ، بايد ابتدا مرغ را با يك عدد پياز خرد شده، مقداري نمك ، فلفل و زعفران بپزيد. و بعد استخوان هاي آن را خارج كرده و مرغ را ريش و ريش كنيد و به همراه عدس و پياز داغ لابه لاي برنج آبكش شده ، دم كنيد.
  • ميزان عدس را بر طبق ذائقه تان ميتوانيد كم و يا زياد كنيد.

 

 

طرز تهيه استانبولي پلو با طعمي واقعي و طبيعي

براي جا افتادن استانبولي چه نكاتي لازم است ؟

استانبولي پلو از جمله غذاهايي مي باشد كه اساس آن برنج و گوجه فرنگي مي باشد كه به عنواني بعضي از افراد از آن نيز به عنوان دمي گوجه ياد مي كنند.

ما را در ادامه اين مطلب از آشپزخانه نمناك همراهي كنيد تا براي شما دستور تهيه استانبولي پلو با گوجه فرنگي و رب گوجه فرنگي را بيان كنيم.

 

مواد لازم براي درست كردن استانبولي پلو

  • گوشت مغز ران بدون استخوان :750گرم
  • برنج :يك كيلو
  • رب گوجه فرنگي :يك قاشق سوپخوري
  • گوجه فرنگي:سه كيلو
  • پياز سرخ كرده  :3 تا 4 قاشق سوپخوري
  • روغن :100 تا 150گرم
  • نمك و فلفل :به مقدار كافي

 

طرز تهيه استانبولي پلو:

ابتدا برنج را تميز كنيد و با آب ولرم بشوييد . بعد گوجه فرنگي ها را بشوييد و آب آن را بگيرد و به همراه آب معمولي پيمانه كنيد و روي برنج بريزيد ، به حدي كه 4 انگشت از سطح برنج بالاتر به ايستد. 

به اندازه كافي نمك به آن اضافه كنيد و آب آن را بچشيد تا خيلي شور نشود. چون برنج به صورت كته درست ميشود بايد در ميزان ريختن نمك دقت كنيد و كم كم نمك را بريزيد تا به مزه دلخواه برسيد.

بعد 3 تا 4 قاشق روغن هم داخل آب برنج بريزد و بگذاريد تا برنج يكي دو ساعت خيس بخورد. گوشت را به صورت خيلي ريز خرد كنيد ( به صورت قيمه اي ) و به همراه پياز سرخ كرده تفت دهيد تا آب گوشت كشيده شود.

بعد 2 تا 3 ليوان آب داخل گوشت تفت داده شده بريزيد تا گوشت با حرارت كم بپزد.در حين پخت ، به آن رب و كمي نمك هم اضافه كنيد .

بعد از اينكه گوشت كاملا پخته شد و آب آن تبخير شد . برنج را روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بيايد و آب آن تبخير شود.

اگر حس كرديد آب برنج كم است و مغز برنج كمي خام است به آن يكي دو پيمانه آب يا آب گوجه فرنگي اضافه كنيد.

 

طرز درست كردن استانبولي پلو

بعد از تبخير كامل آب برنج ، وسط آن را باز كنيد و گوشت قيمه را وسط آن قرار دهيد و بعد با برنج روي آن را بپوشانيد .

در قابلمه را محكم ببنديد و روي حرارت كم قرار دهيد تا برنج دم بكشد.اين برنج را ميتوانيد در فر هم به مدت نيم ساعت با حرارت 350 درجه و يا يكساعت با حرارت 300 در جه هم دم كنيد.

استامبولي را ميتوانيد با گوشت چرخ كرده و يا رب گوجه فرنگي هم تهيه كنيد. كه در اينصورت بايد حدود يك ليوان از رب مرغوب استفاده كنيد.

براي پيمانه كردن برنج هم بهتر است به ازاي هر پيمانه برنج يك و نيم تا 2 پيمانه آب در نظر بگيريد.

اگر هم از گوشت چرخ كرده استفاده كرديد ، بهتر است گوشت را با پياز سرخ كنيد و يك قاشق رب را در يك ليوان آب مخلوط كنيد و داخل گوشت بريزيد تا به آرامي گوشت بپزد و آبش كشيده شود.

استامبولي پلو با آب گوجه فرنگي تازه و گوشت قيمه اي خيلي بهتر ميشود.

استانبولي با رب و گوشت چرخ كرده

استامبولي پلو جزو پلوهاي مخلوط به حساب ميايد كه ميتوان آن را با گوشت چرخ كرده ، گوشت تكه اي  و گوشت مرغ تهيه نمود. مصرف آب گوجه فرنگي تازه در تهيه اين غذا بجاي رب گوجه فرنگي بسيار مناسب تر و لذيذ تر است.  ولي در صورت مصرف رب گوجه فرنگي بايد از رب خوشرنگ و خوش طعم استفاده كنيد.

بايد برنج را پيمانه كرد و به اضاي هر پيمانه برنج دو پيمانه آب در نظر گرفت.

در صورت استفاده از گوشت چرخ كرده و يا هر گوشت ديگري ،ابتدا گوشت را با پياز سرخ كرده كمي تفت دهيد و يك قاشق رب را با يك ليوان آب داخل آن بريزيد و اجازه دهيد در حرارت ملايم پخته شوند تا آبش كاملا كشيده شود و بعد از آن استفاده كنيد.

نكاتي براي خوشمزه تر كردن استانبولي پلو :

براي تهيه استانبولي استفاده از برنج ايراني طعم بهتري خواهد داشت هر چند طبخ آن دشوارتر از برنج هاي وارداتي است و ممكن است شفته شود، ولي با رعايت 2 نكته ميتوانيد اين مشكل را حل كنيد.

1- مي توانيد آب جوش كمتري در برنج بريزيد و در صورت نياز بعدا كمي آب اضافه كنيد يا كمي زودتر در قابلمه را ببنديد.

2- سعي كنيد از برنجي استفاده كنيد كه قبلا  آن را طبخ كرده ايد.

نكاتي كه در پايين گفته شد كاملا سليقه اي است و شما مي توانيد به ميل خودتان ميزان آن را كم و زياد كنيد.

  1. در صورت تمايل استفاده از نصف پيمانه شيره تمبرهندي همراه آب جوش، استانبولي پلو را ترش مي كند. ( تمبر هندي از خاصيتي برخوردار مي باشد كه باعث بهبود گردش خون مي شود و در سلامت قلب نيز موثر است)

  2. استفاده از آب مرغ استانبولي پلو را خوشمزه تر ميكند.حتي ميتوان استانبولي پلو را با مرغ هم تهيه كرد .
  3. در صورت رنگ نداشتن گوجه ها از يكي دو قاشق رب هنگام تفت دادن گوجه ها استفاده كنيد.
  4. عصاره گوشت و يا مرغ براي لذيذ تر شدن استامبولي پلو استفاده ميشود.
  5. براي اينكه ته ديگ برنج به دليل وجود رب گوجه فرنگي نسوزد از قابلمه تفلون يا شعله پخش كن استفاده كنيد تا ته ديگ خوبي به دست بياوريد.
  6. دارچين يا ادويه پلويي عطر خوبي به غذا مي دهد.
  7. ميتوانيد سيب زميني ها را جداگانه سرخ كنيد و هنگام سرو پلو لابه لاي آن بريزيد.
  8.  استفاده از زعفران عطر و رنگ غذا را چند برابر مي كند.
  9.  پيشنهاد ميكنيم گوجه فرنگي ها را ابتدا كبابي كنيد و بعد پوره كنيد و در غذا بكار ببريد چون مزه متفاوت تري خواهيد داشت.
  10. براي اينكه شكل و شمايل غذا بهتر شود در هنگام تفت پياز از فلفل دلمه اي سبز يا قرمز نگيني شده هم ميتوانيد استفاده كنيد.
  11. براي عطر و طعم بهتر پلو ميتوانيد نصف پيمانه برنج دودي به غذايتان اضافه كنيد تا هم عطر غذا را بي نظير كند و هم اين كار باعث ميشود كساني كه با بوي گوشت در پلو مشكل دارند، از طعم غذا لذت ببرند و بوي گوشت را كمتر احساس كنند.
  12. سعي كنيد از قابلمه هايي استفاده كنيد كه در آن خوب بسته شود و سوراخ داشته باشد . تا از دم كني استفاده نكنيد. چون باعث خوش قيافه تر شدن  غذا ميشود. البته اين نكته را در مورد انواع پلو و چلو كاربرد دارد.

 

طرز تهيه “ميگو پلو مجلسي” با دستور تهيه اي اصولي

مواد لازم براي ميگو پلو مجلسي

  • ميگوي پاك شده : 300 الي 350 گرم
  • برنج : 2 و يك چهارم پيمانه پلوپز
  • پياز : 1 عدد
  • هويج خلال شده : 3 الي 4 قاشق غذا خوري
  • خلال بادام : 3 قاشق غذا خوري
  • زرشك قرمز : 3 قاشق غذا خوري
  • جعفري يا گشنيز خرد شده : 3 قاشق غذا خوري
  • پياز داغ طلايي : 2 قاشق غذا خوري
  • زعفران دم كرده : 2 قاشق غذا خوري
  • شكر : 2 الي3 قاشق مربا خوري
  • آب براي درست كردن برنج كته : 3 و يك چهارم پيمانه 
  • نمك : به ميزان لازم

 

طرز تهيه ميگو پلو مجلسي

ابتدا برنج را بشوييد و با ميزان آب لازم و كمي نمك به مدت 2 تا 3 ساعت خيس دهيد.

ميگو را هم با دو ليوان آب و مقداري نمك و فلفل و يك عدد پياز روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد. بعد از 5 دقيقه جوشيدن  حرارت را خاموش كنيد و ميگوها را از آب در بياوريد.

هويچ هاي خلالي شده را در كمي آب بپزيد و بعد به آن كمي شكر و روغن اضافه كنيد.

خلال بادام و زعفران را با هم مخلوط كنيد و بر روي حرارت غير مستقيم قرار دهيد تا خلال نرم و خوشرنگ شود.

زرشك شسته شده را هم با كمي روغن و شكر تفت دهيد .

جعفري يا گشنيز را هم با پياز سرخ شده مخلوط كنيد.

برنج را روي حرارت قرار دهيد و 2 الي 3 قاشق روغن زيتون داخل آن بريزيد تا بجوشد و آب برنج كم كم تبخير شود. يكي دو بار برنج را حين جوشيدن هم بزنيد.وقتي آب برنج كاملا كشيده شد، حرارت را كم كنيد و در قابلمه را ببنديد تا برنج به آرامي دم بكشد.

وقتي برنج دم كشيده شد. همه مواد آماده شده را با هم مخلوط كنيد و هنگام كشيدن برنج لابه لاي آن بكشيد و يا روي برنج تزيين كنيد.

نكات براي خوشمزه تركردن ميگو پلو:

  1. سبزي معطر در اين پلو گشنيز، جعفري، شويد و ريحان مي باشد.
  2. بهتر است ميگو هايي كه در اين غذا استفاده مي شود، ريز باشند.
  3. پودر كاري ، زردچوبه، فلفل قرمز،زعفران و گرد ليمو بهترين ادويه هايي هستند كه در تهيه ميگو پلو ميتوان از آنها استفاده كرد.
  4. براي خوش طعم تر شدن ميگوها ميتوانيد مقداري آب انار يا آبغوره يا آبليمو به آن اضافه كنيد.

نكته مهم براي از بين بردن بوي بد ميگو

  • قبل از پخت ميگو آن را در پياز هاي حلقه شده به مدت يك ساعت قرار دهيد.
  • در مراحل آخر پخت ميگو كمي آبليموي تازه به آن اضافه كنيد.
  • يكي از بهترين روش هاي گرفتن بوي ميگو اين است كه ميگو را قبل از سرخ كردن روي توري قرار داده و توري را روي قابلمه اي آب جوشي كه مقداري آبليمو به آن اضافه شده است بگذاريد تا ميگوها كمي بخار پز شوند . بعد آنها را سرخ كنيد .
  • ميگو هارا در حبه هاي سير بخوابانيد و سپس طبخ كنيد.

براي ته ديگ ميگو پلو مي توانيم به دلخواه از نان لواش يا سيب زميني استفاده كنيم. ته ديگ را كه در قابلمه قرار داديم مقداري برنج روي ته ديگ مي ريزيم. سپس مقداري از سس را روي برنج مي ريزيم. به همين ترتيب تمام مواد را داخل قابلمه مي ريزيم.

 

در لايه آخر بايد برنج بريزيم. در ادامه كمي آب و روغن به برنج مي دهيم. در مرحله بعدي يك دم كني روي درب قابلمه قرار مي دهيم و اجازه مي دهيم برنج به آرامي دم بكشد. پس از اينكه غذا آماده شد آنرا خوب مخلوط مي كنيم تا مواد سس ميگو به تمام نقاط برنج برسد.

 

اگر بتوانيم با روش ها و دستورهاي مختلف تهيه غذا ، غذاهاي دريايي را در سفره خانواده بگنجانيم ، كيفيت غذا و همچنين سلامت افراد خانواده را در سطح جالب توجهي افزايش داده ايم.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.