مواد لازه براي تهيه دلمه برگ مو
- برگ مو:به مقدار لازم
- گوشت چرخ كرده:300 گرم
- برنج:يك پيمانه
- سبزي دلمه( گشنيز، جعفري، نعناع و ترخون) به يك نسبت با گشنيز كمي بيشتر:300 گرم
- پياز متوسط:دو عدد
- لپه:يك پيمانه
- نمك:به مقدار كم
مواد لازم براي چاشني دلمه
- آب:يك پيمانه
- سركه:نصف پيمانه
- شكر:يك قاشق غذا خوري
- نمك:به مقدار كم
طرز تهيه دلمه برگ مو
لپه و برنج را جداگانه خيس كنيد .و بعد نيم پز كنيد.
تابه اي را روي حرا رت قرار دهيد و مقداري روغن داخلش بريزيد تا داغ شود. بعد پياز را به همراه كمي زرد چوبه به روغن اضافه كنيد و تفت دهيد.
وقتي رنگ پياز طلايي شد ، گوشت را به آن اضافه كنيد و تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند.
برنج و لپه نيم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه كنيد و هم بزنيد.در آخر سبزي را اضافه كنيد و تفت دهيد. بعد از كمي پاشيدن نمك روي مواد ، آنها را از روي حرارت برداريد.
و مواد را داخل برگها به صورت بقچه اي بپيچيد.اگر برگهايي كه استفاده ميكنيد تازه هستند بايد دو سه دقيقه اي در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشكنند.
سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچينيد و چاشني را روي آن بريزيد.
در قابلمه را ببنديد تا دلمه ها با حرارت كم و با بخار چاشني بپزند.
طعم چاشني دلمه:
براي چاشني دلمه از سركه يا آبليمو ، آب ، نمك و شكر استفاده كنيد و به اندازه دلخواه از آنها استفاده كنيد.
دقت كنيد سركه را هنگام دم گذاشتن دلمه ها اضافه نكنيد .
فوت وفن پيچيدن دلمه ها
براي پيچيدن دلمه ها روشهاي مختلفي وجود داره كه مرسوم ترينشون بقچه اي هست و رولي.
اگر برگهايي كه استفاده ميكنين تازه هست بايد دو سه دقيقه اي در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پيچيدن نشكنه.
برگها رو كه آماده كردين، پهن كنين و مواد رو داخلش بريزين و بپيچيدش.
نكات:
اگر سركه را در هنگام دم گذاشتن اضافه كنيم باعث سفت شدن برگ ها مي شود.
مي توانيد به جاي سركه از آبليموي تازه نيز استفاده كنيد
نكات تكميلي در مورد دلمه برگ مو
دلمه برگ مو جزو دلمه و كوفته ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت ميباشد .
دلمه برگ مو را مي توانيد در وعده نهار – شام – پيش غذا – سرو كنيد .
همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – ميل كرد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 4 نفر مناسب ميباشد .
منبع :cookwayblog