براي جا افتادن استانبولي چه نكاتي لازم است ؟
استانبولي پلو از جمله غذاهايي مي باشد كه اساس آن برنج و گوجه فرنگي مي باشد كه به عنواني بعضي از افراد از آن نيز به عنوان دمي گوجه ياد مي كنند.
ما را در ادامه اين مطلب از آشپزخانه نمناك همراهي كنيد تا براي شما دستور تهيه استانبولي پلو با گوجه فرنگي و رب گوجه فرنگي را بيان كنيم.
مواد لازم براي درست كردن استانبولي پلو
- گوشت مغز ران بدون استخوان :750گرم
- برنج :يك كيلو
- رب گوجه فرنگي :يك قاشق سوپخوري
- گوجه فرنگي:سه كيلو
- پياز سرخ كرده :3 تا 4 قاشق سوپخوري
- روغن :100 تا 150گرم
- نمك و فلفل :به مقدار كافي
طرز تهيه استانبولي پلو:
ابتدا برنج را تميز كنيد و با آب ولرم بشوييد . بعد گوجه فرنگي ها را بشوييد و آب آن را بگيرد و به همراه آب معمولي پيمانه كنيد و روي برنج بريزيد ، به حدي كه 4 انگشت از سطح برنج بالاتر به ايستد.
به اندازه كافي نمك به آن اضافه كنيد و آب آن را بچشيد تا خيلي شور نشود. چون برنج به صورت كته درست ميشود بايد در ميزان ريختن نمك دقت كنيد و كم كم نمك را بريزيد تا به مزه دلخواه برسيد.
بعد 3 تا 4 قاشق روغن هم داخل آب برنج بريزد و بگذاريد تا برنج يكي دو ساعت خيس بخورد. گوشت را به صورت خيلي ريز خرد كنيد ( به صورت قيمه اي ) و به همراه پياز سرخ كرده تفت دهيد تا آب گوشت كشيده شود.
بعد 2 تا 3 ليوان آب داخل گوشت تفت داده شده بريزيد تا گوشت با حرارت كم بپزد.در حين پخت ، به آن رب و كمي نمك هم اضافه كنيد .
بعد از اينكه گوشت كاملا پخته شد و آب آن تبخير شد . برنج را روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بيايد و آب آن تبخير شود.
اگر حس كرديد آب برنج كم است و مغز برنج كمي خام است به آن يكي دو پيمانه آب يا آب گوجه فرنگي اضافه كنيد.
طرز درست كردن استانبولي پلو
بعد از تبخير كامل آب برنج ، وسط آن را باز كنيد و گوشت قيمه را وسط آن قرار دهيد و بعد با برنج روي آن را بپوشانيد .
در قابلمه را محكم ببنديد و روي حرارت كم قرار دهيد تا برنج دم بكشد.اين برنج را ميتوانيد در فر هم به مدت نيم ساعت با حرارت 350 درجه و يا يكساعت با حرارت 300 در جه هم دم كنيد.
استامبولي را ميتوانيد با گوشت چرخ كرده و يا رب گوجه فرنگي هم تهيه كنيد. كه در اينصورت بايد حدود يك ليوان از رب مرغوب استفاده كنيد.
براي پيمانه كردن برنج هم بهتر است به ازاي هر پيمانه برنج يك و نيم تا 2 پيمانه آب در نظر بگيريد.
اگر هم از گوشت چرخ كرده استفاده كرديد ، بهتر است گوشت را با پياز سرخ كنيد و يك قاشق رب را در يك ليوان آب مخلوط كنيد و داخل گوشت بريزيد تا به آرامي گوشت بپزد و آبش كشيده شود.
استامبولي پلو با آب گوجه فرنگي تازه و گوشت قيمه اي خيلي بهتر ميشود.
استانبولي با رب و گوشت چرخ كرده
استامبولي پلو جزو پلوهاي مخلوط به حساب ميايد كه ميتوان آن را با گوشت چرخ كرده ، گوشت تكه اي و گوشت مرغ تهيه نمود. مصرف آب گوجه فرنگي تازه در تهيه اين غذا بجاي رب گوجه فرنگي بسيار مناسب تر و لذيذ تر است. ولي در صورت مصرف رب گوجه فرنگي بايد از رب خوشرنگ و خوش طعم استفاده كنيد.
بايد برنج را پيمانه كرد و به اضاي هر پيمانه برنج دو پيمانه آب در نظر گرفت.
در صورت استفاده از گوشت چرخ كرده و يا هر گوشت ديگري ،ابتدا گوشت را با پياز سرخ كرده كمي تفت دهيد و يك قاشق رب را با يك ليوان آب داخل آن بريزيد و اجازه دهيد در حرارت ملايم پخته شوند تا آبش كاملا كشيده شود و بعد از آن استفاده كنيد.
نكاتي براي خوشمزه تر كردن استانبولي پلو :
براي تهيه استانبولي استفاده از برنج ايراني طعم بهتري خواهد داشت هر چند طبخ آن دشوارتر از برنج هاي وارداتي است و ممكن است شفته شود، ولي با رعايت 2 نكته ميتوانيد اين مشكل را حل كنيد.
1- مي توانيد آب جوش كمتري در برنج بريزيد و در صورت نياز بعدا كمي آب اضافه كنيد يا كمي زودتر در قابلمه را ببنديد.
2- سعي كنيد از برنجي استفاده كنيد كه قبلا آن را طبخ كرده ايد.
نكاتي كه در پايين گفته شد كاملا سليقه اي است و شما مي توانيد به ميل خودتان ميزان آن را كم و زياد كنيد.
-
در صورت تمايل استفاده از نصف پيمانه شيره تمبرهندي همراه آب جوش، استانبولي پلو را ترش مي كند. ( تمبر هندي از خاصيتي برخوردار مي باشد كه باعث بهبود گردش خون مي شود و در سلامت قلب نيز موثر است)
- استفاده از آب مرغ استانبولي پلو را خوشمزه تر ميكند.حتي ميتوان استانبولي پلو را با مرغ هم تهيه كرد .
- در صورت رنگ نداشتن گوجه ها از يكي دو قاشق رب هنگام تفت دادن گوجه ها استفاده كنيد.
- عصاره گوشت و يا مرغ براي لذيذ تر شدن استامبولي پلو استفاده ميشود.
- براي اينكه ته ديگ برنج به دليل وجود رب گوجه فرنگي نسوزد از قابلمه تفلون يا شعله پخش كن استفاده كنيد تا ته ديگ خوبي به دست بياوريد.
- دارچين يا ادويه پلويي عطر خوبي به غذا مي دهد.
- ميتوانيد سيب زميني ها را جداگانه سرخ كنيد و هنگام سرو پلو لابه لاي آن بريزيد.
- استفاده از زعفران عطر و رنگ غذا را چند برابر مي كند.
- پيشنهاد ميكنيم گوجه فرنگي ها را ابتدا كبابي كنيد و بعد پوره كنيد و در غذا بكار ببريد چون مزه متفاوت تري خواهيد داشت.
- براي اينكه شكل و شمايل غذا بهتر شود در هنگام تفت پياز از فلفل دلمه اي سبز يا قرمز نگيني شده هم ميتوانيد استفاده كنيد.
- براي عطر و طعم بهتر پلو ميتوانيد نصف پيمانه برنج دودي به غذايتان اضافه كنيد تا هم عطر غذا را بي نظير كند و هم اين كار باعث ميشود كساني كه با بوي گوشت در پلو مشكل دارند، از طعم غذا لذت ببرند و بوي گوشت را كمتر احساس كنند.
- سعي كنيد از قابلمه هايي استفاده كنيد كه در آن خوب بسته شود و سوراخ داشته باشد . تا از دم كني استفاده نكنيد. چون باعث خوش قيافه تر شدن غذا ميشود. البته اين نكته را در مورد انواع پلو و چلو كاربرد دارد.
منبع :sargarminews